Verzoek om bijzonder uitstel van betaling i.v.m. coronavirus

Omschrijving

Dit document is gratis!

Het coronavirus heeft onze economie in zijn greep. Vooral veel ondernemers zijn getroffen door deze crisis. Ondernemers met bijvoorbeeld een restaurant, café en sportschool hebben noodgedwongen hun deuren moeten sluiten. Veel ondernemers hebben feitelijk geen inkomsten meer, maar de belasting dient wel gewoon betaald te worden.
Daarom heeft de belastingdienst een aantal maatregelen aangekondigd om deze ondernemers te helpen. In dit blog leggen we uit hoe je hiervan gebruik kan maken.

Vraag bijzonder uitstel van betaling aan
Het is mogelijk om de belastingdienst om bijzonder uitstel van betaling te vragen. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Dit werk als volgt:

  1. Doe belastingaangifte, je krijgt dan een aanslag terug.
  2. Schrijf een brief aan de belastingdienst waarin je vraagt om uitstel vanwege betalingsproblemen veroorzaakt door corona. De belastingdienst beoordeelt het verzoek niet inhoudelijk, er wordt automatisch drie maanden uitstel van betaling verleend. Een verklaring van een accountant of dergelijke is daarom niet nodig.
  3. Verstuur de brief. Dit kan digitaal door in te loggen bij de belastingdienst of door de brief te verzenden naar Belastingdienst Postbus 100 6400 AC Heerlen.

Vanaf het moment dat je je meldt, wordt de invordering van je aanslag voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting/btw en loonheffingen direct gepauzeerd gedurende minimaal 3 maanden. Je betaalt ook geen boete voor een te late betaling.

Let op: wil je langer dan drie maanden uitstel vragen dan is aanvullende informatie vereist. De belastingdienst heeft nog niet bekend gemaakt wat dit precies inhoudt maar het ligt voor de hand dat een verklaring van een deskundige, zoals een accountant, dan noodzakelijk is.

Deel dit!

Een voorbeeld zien?
Van: €29,- voor: €0,-ex. BTW
1 maand unlimited documenten aanmaken?
€ 29,-ex btw
1 jaar unlimited documenten aanmaken?
€ 199,-ex btw

*Wij bevelen aan om de browser Chrome te gebruiken om uw document aan te maken.

Can not load form with reference: cf7bf163-7023-4118-aa63-e0730a419097