Verzoek om uitstel van betaling gemeentelijke belasting i.v.m. coronavirus

Omschrijving

Dit document is gratis!

Veel ondernemers hebben last van de Corona crisis en zien de omzet kelderen. Ondertussen moeten vaste lasten gewoon doorbetaald worden, zoals de huur en gemeentelijke belastingen. Voor dat laatste hangt het echter van de situatie en de gemeente waarin je gevestigd bent af, hoewel het beleid van de grotere gemeentes grotendeels overeenkomt.

Het beleid is veelal dat er een uitstel van betaling van lokale belastingen kan worden aangevraagd voor een periode tot uiterlijk 31 augustus 2020. Dit geldt voor ondernemers en zzp’ers die geraakt worden door de overheidsmaatregelen omtrent het Coronavirus. Onder deze belastingen vallen onder andere:

  • Afvalstoffenheffing
  • Rioolbelastingen
  • Onroerende zakenbelastingen

Voor deze belastingen kan er een uitstel aangevraagd worden tot uiterlijk 31 augustus 2020 in bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam en Zwolle. Check wel bij uw eigen gemeente hoe het verzoek precies gedaan dient te worden. Ook volgen veel gemeentes het rijksbeleid ten aanzien van de invorderingsrente: een verlaging van de normale invorderingsrente van 4% naar 0,01%.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van het verzoek? Wij hebben op onze website een gratis modelbrief staan wat u naar uw gemeente kan sturen met het verzoek uitstel van betaling te verlenen voor de lokale belastingen.

Deel dit!

Een voorbeeld zien?
Van: €29,- voor: €0,-ex. BTW
1 maand unlimited documenten aanmaken?
€ 29,-ex btw
1 jaar unlimited documenten aanmaken?
€ 199,-ex btw

*Wij bevelen aan om de browser Chrome te gebruiken om uw document aan te maken.

Can not load form with reference: 3b350078-7066-42ba-8241-acb3aa5234c5