Corona crisis

Verzoek om uitstel van betaling gemeentelijke belasting i.v.m. coronavirus

By 15 april 2020 No Comments

Veel ondernemers hebben last van de Corona crisis en zien de omzet kelderen. Ondertussen moeten vaste lasten gewoon doorbetaald worden, zoals de huur en gemeentelijke belastingen. Voor dat laatste hangt het echter van de situatie en de gemeente waarin je gevestigd bent af, hoewel het beleid van de grotere gemeentes grotendeels overeenkomt.

Het beleid is veelal dat er een uitstel van betaling van lokale belastingen kan worden aangevraagd voor een periode tot uiterlijk 31 augustus 2020. Dit geldt voor ondernemers en zzp’ers die geraakt worden door de overheidsmaatregelen omtrent het Coronavirus. Onder deze belastingen vallen onder andere:

Afvalstoffenheffing

Rioolbelastingen

Onroerende zakenbelastingen

Voor deze belastingen kan er een uitstel aangevraagd worden tot uiterlijk 31 augustus 2020 in bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam en Zwolle. Check wel bij uw eigen gemeente hoe het verzoek precies gedaan dient te worden.  Ook volgen veel gemeentes het rijksbeleid ten aanzien van de invorderingsrente: een verlaging van de normale invorderingsrente van 4% naar 0,01%.

Heeft u hulp nodig bij het opstellen van het verzoek? Wij hebben op onze website een gratis modelbrief staan wat u naar uw gemeente kan sturen met het verzoek uitstel van betaling te verlenen voor de lokale belastingen.

Deze is hier te vinden: https://contractenfabriek.nl/document/verzoek-om-uitstel-van-betaling-gemeentelijke-belasting-i-v-m-coronavirus/